Бициклистички полигон за најмлађе у оквиру Петровданских свечаности у Калиновику

Бициклистичко спортско друштво „Зеленгора” Калиновик у сарадњи са Спортским савезом општине Калиновик је у оквиру Петровданских спортских манифестација организовало такмичење полигон у бициклизму за дјецу, прво бициклистичко такмичење ове врсте.

На такмичењу је учествовало 30-ак малишана подијељених у двије категорије. Прву категорију су чинила дјеца узраста до 10 година, а другу од 10 до 15 година старости.

Осим дјеце из Калиновика, на овом такмичењу су учествовала и дјеца из других градова Републике Српске – Источног Сарајева, Фоче, Бањалуке.

Побједник у млађој категорији је Стефан Јововић. Друго мјесто је заузела Боса Сладоје, а трећи је био Сергеј Ашкраба. У старијој категорији Игор Јововић је освојио прво мјесто, други је био Вук Вучетић, а трећи Вељко Чорлија. Иако су сва дјеца показала изузетну спретност у савлађивању постављених препрека на полигону, браћа Стефан и Игор су остварили најбоља времена.

За најбоље бициклисте општина Калиновик је обезбиједила новчане награде и медаље, а БСД „Зеленгора” Калиновик бициклистичку опрему. Сви учесници су од Бициклистичког друштва добили мајице на поклон.

„Такмичење је протекло у најбољем реду, а родитељи и дјеца су одушевљени идејом да се одржи једна оваква спортска манифестација у нашем мјесту и што се бициклизам као спорт развија и шири у општини Калиновик. Ово је само један у низу спортских бициклистичких догађаја у организацији БСД „Зеленгора” Калиновик, а у наредном периоду биће их још више јер већ у августу мјесецу наше друштво организује Зеленгора МТБ маратон, изјавио је Велибор Лаловић, предсједник Друштва.

Након завршеног такмичарског дијела сви учесници, заједно са члановима БСД и организаторима, су се својим двоточкашима провозали улицама Калиновика.