Туристичка организација општине Калиновик на конфернцији "VIA DINARICA"

11.12.2017.  - Поводом обиљежавања Међународног дана планина у Сарајеву је одржана конференција "VIA DINARICA" на којој су присуствовали представници Туристичке организације општине Калиновик.

Током конфернције  су представљена унапређења туристичке понуде широм државе и скренута пажња на значај одрживог развоја туризма за бољи живот свих људи у БиХ, а поготово становника руралних, удаљених локација.

 

На конференцији је премијерно приказан филм о Виа Динарици, те отворена изложба фотографија најљепших пејзажа овог коридора,мећу којима смо издвојили најатрактивнију  фотографију са Зеленгоре. Такође, представљени су и Виа Динарика wеб портал и мобилна апликација, те специјално издање Брадт Травел Гуиде-а посвећено тзв. бијелој стази Виа Динарике у БиХ. На панел дискусијама се са домаћим и регионалним партнерима разговарало о могућим начинима даљег развоја Виа Динарика иницијативе на основу досадашњих искустава.Генерална скупштина Уједињених нација (УН) прогласила је 11. децембар као Међународни дан планина, с циљем подизања свијести о важности планина за очување квалитетног живота становништва у цијелом свијету.