Туристичка организација општине Калиновик учествовала је на Деветом Међународном сајаму туризма у Бијељини

Туристичка организација општине Калиновик учествовала је на Деветом Међународном сајаму туризма и гастрокултуре у Бијељини, који се оджавао од 18. до 19. маја .Сајам је по први пут бити одржан на Тргу краља Петра Првог Карађорђевића у центру града, након што је претходних година организован у Етно-селу Станишићи и хотелу Дрина у Бијељини.

Сајам је отворио министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, који је том приликом истакао да Семберија и цијела Република Српска морају још више промовисати и боље искористи туристичке потенцијале и природна богатства којима обилују.Уз богатство и потенцијале које имамо потребно је да унаприједимо све што је добро и отклонимо све што је лоше .
Отварању сајма присуствовала је и директор Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић која је истакла да је Бијељина капија за улазак туриста у Српску, што даје посебан значај овој манифестацији.

У оквиру заједничког штанда Туристичке организације Републике Српске бројним посјетиоцима сајма активно и путем разноврсног промотивног материјала Туристичка организација општине Калиновик представила је цјелокупну туристичку понуду Калиновика (културно – историјско наслијеђе, вјерски објекти, спортске и културне манифестације, излетишта, смјештајни капацитети, гастрономија, авантуризам, љековито биље…).

Учешће на сајму је још један пут дало потврду да Калиновик представља занимљиву и интересантну туристичку дестинацију за носиоце туристичке понуде, сртучну јавност, медијске куће, али и становнике овог дијела Републике Српске.